Federata Panshqiptare “Vatra”, e themeluar zyrtarisht në 28 prill 1912, në Boston, SHBA, nga korifenj si Fan Noli dhe Faik Konica, zgjeroi me kalimin e kohës filialet e saj edhe në qytete të tjera amerikane me prezencë të komunitetit shqiptar. Kështu, më 2 qershor 1912 u krijua edhe dega ”Vatra”, në Manchester të SHBA-së. Si më poshtë mund të gjeni foton e kësaj dege me anëtarë të saj./Lexo.com.al/e.c.