Mundësia që koronavirusi të ketë dalë nga një “rrjedhje laboratorike” në Wuhan u la si mundësi e hapur nga epidemiologu më i rëndësishëm i SHBA, Anthony Fauci.

Epidemiologu dhe këshilltari kryesor i qeverisë Biden ka kritikuar ata që kritikuan punën e tij. “Nuk ka dyshim se ka njerëz atje që, për një arsye apo një tjetër, më urrejnë për atë që bëra gjatë mandatit tim.” Trump. .. Unë nuk isha në asnjë mënyrë kundër Trump,” tha Fauci për MSNBC.

Ai më tej shtoi se “nuk ka asnjë garanci se gjithçka do të ndodhë në laboratorin e virologjisë së Wuhan”. Ne po përpiqeshim të shkëmbenim informacionin e duhur dhe të dhënat e duhura. Ajo që nuk u kuptua është se shkenca është një proces dinamik,” shtoi Fauci.

I menjëhershëm ka qenë reagimi i ish-presidentit Donald Trump për këto deklarata.

“Ka shumë pyetje që duhet të marrin përgjigje nga Dr. Fauci. Financimi i Wuhan nga SHBA filloi marrëzisht nga administrata Obama në 2014, por përfundoi nën administratën Trump. Kur e dëgjova, menjëherë thashë “jo”. Çfarë dinte Dr. Fauci për hulumtimin” për fitimin e funksionit “dhe sa kohë e ka njohur atë?” tha ish-presidenti fillimisht në një deklaratë.

Në një e-mail të dytë, ai shtoi: “Tani të gjithë, madje edhe i ashtuquajturi “armik”, kanë filluar të thonë se Presidenti Trump kishte të drejtë për virusin Kinë, i cili vjen nga laboratori i Wuhan. Korrespondenca midis Dr. Fauci dhe Kina janë një provë e fortë për këdo që mund të injorojë. “Kina duhet t’i paguajë dhjetëra triliona dollarë Amerikës dhe botës për vdekjet dhe shkatërrimet që ata kanë shkaktuar!”

Në një intervistë tjetër me CNN të enjten, Fauci u pyet në mënyrë specifike në lidhje me e-mailin që ai mori në Prill 2020 nga presidenti i Aleancës EcoHealth dhe falënderimet që ai i dërgoi për mbështetjen e teorisë që “Koronavirusi mund të ketë dalë në Institutin e Virologjisë Wuhan. “Marrëzi. Unë nuk e kuptoj se si vjen e gjithë kjo nga kjo email,” u përgjigj ai.

“Gjithmonë e kam thënë dhe vazhdoj ta them … Ende mendoj se rruga më e mundshme është nga një kafshë te një njeri, por e mbaj mendjen hapur, se nëse ka rrënjë të tjera të virusit, atëherë ai mund të ketë ardhur nga një rrjedhje laboratorike ” , vazhdoi epidemiologu amerikan.

Fauci dyshohet se mori emailin nga kreu i një organizate jofitimprurëse që kishte siguruar një grant shtetëror prej 3.4 milion dollarësh për të kryer kërkime laboratorike.

“Email-et mund të interpretohen ndryshe nga të gjithë. Në këtë email, dërguesi më falënderoi për ato që mendoi se i kisha thënë. Unë i kisha thënë se virusi ndoshta kalonte nga speciet në specie. Sidoqoftë, në të njëjtën kohë, e mbaj mendjen hapur për një rrjedhje të mundshme laboratorike, ” pranoi Fauci.

Në janar, Fauci mori një paralajmërim nga studiuesi Christian Anderson se koronavirusi i ri kishte “karakteristika të pazakonta”. “Karakteristikat e pazakonta të virusit përbëjnë një pjesë shumë të vogël të gjenomit, kështu që ne duhet të studiojmë të gjitha sekuencat me shumë kujdes për të parë që disa nga tiparet.”tha Andersen, i cili drejton një laborator virologjie në Kaliforni.