Samiti i krerëve të BE-se përfundoi me ndarje të thellë mes shteteve ish-komuniste që mbrojtën qeverinë hungareze dhe atyre të perëndimit që kërkuan që ajo të ndëshkohej për shkelje të të drejtave të njeriut.

Presidenti francez Macron shkoi më tej duke u kërkuan liderëve evropianë që të heqin dorë nga leksionet për shtetin ligjor për shqiptarët e serbët. Sipas tij janë disa shtete anëtare që nuk kanë sundim të ligjit.