Brenda pak ditësh shkollat ​​hapen dhe nxënësit kthehen në klasa, ndërsa “fillestarët” për herë të parë do të shkojnë në shkollën “e madhe”, shkollën fillore. Këtë vit, veçanërisht kushtet për shkak të koronavirusit janë të veçanta dhe rutina e shkollës do të jetë e ndryshme, për shkak të masave mbrojtëse.

Sidoqoftë, ajo që nuk ndryshon është ankthi i shumë fëmijëve për t’u kthyer në shkollë. Në fund të fundit, të gjitha klasat në të gjitha klasat kanë vështirësitë e tyre që pak a shumë i stresojnë studentët. Pra, si mundeni ju, si prind, t’i përgatitni fëmijët tuaj psikologjikisht për shkollë?

Këtu janë disa këshilla të dobishme: -Inkurajoni fëmijën për atë që duhet të përballet. -Ju e motivoni atë të studiojë, të jetë aktiv, të mos heqë dorë dhe të mos ketë frikë nga vështirësitë.

-Ju e ndihmoni atë të organizojë mirë kohën e tij, orarin e tij, me të gjitha aktivitetet që do të ketë. Shumë fëmijë e kanë të vështirë të organizohen, duke i bërë ata të duken dembelë ose indiferentë. Megjithatë, kjo mund të mos jetë kështu. Ata thjesht nuk mund të dinë se ku të fillojnë.

-Asnjëherë mos e krahasoni fëmijën tuaj me fëmijët e tjerë. Nëse ndodh një krahasim ai duhet të jetë vetëm për aktivizim dhe jo për ta zvogëluar atë.

-Informojeni fëmijën se në shkollë do të takojë shumë njerëz dhe do të ballafaqohet me shumë mentalitete dhe qëndrime të ndryshme. Ai nuk duhet të ketë frikë të jetë vetvetja. Të dijë të mbrojë veten dhe të respektojë diversitetin, si dhe të informojë mësuesit e tij nëse kupton që një fëmijë ka nevojë për ndihmë.