Markati në Keratea, në rajonin e Atikës, po evakuohet për shkak të një zjarri që shpërtheu sot rreth orës 11:00. Një mesazh në numrin e urgjencës 112 iu dërgua banorëve ku u kërkohej të evakuoheshin nga Markati, me destinacion portin e Lavrios.

Ndërkohë, 25 zjarrfikës me një ekuipazh prej 71 anëtarësh, tre ekipe zjarrfikësish, gjashtë avionë zjarrfikës dhe katër helikopterë po lu ft ojnë me zjarrin. ”Rreziku i zjarrit do të jetë shumë i lartë (kategoria 4) edhe sot në katër rajone greke”, sipas hartës së Wildfire Hazard.

Veçanërisht rajonet e Atikës, Sterea Elladas, Peloponezi dhe rajoni verior i Egjeut janë në kategorinë 4. Sekretariati i përgjithshëm rekomandon që publiku të tregojë kujdes ekstrem dhe të shmangë veprimet jashtë që mund të shkaktojnë zjarr nga pakujdesia, të tilla si djegia e barit të thatë ose plehrave, hedhja e cigareve të ndezura ose përdorimi i makinave që prodhojnë shkëndija.