Ditën e nesërme në Greqi do të merren masa të reja anti-Covid. Ministri i Shëndetësisë, Vasilis Kikilias tha se masat do të shpallen nesër në mesditë. Ato do të kenë të bëjnë me të pavaksinuarit, por edhe vendet ku vërehen tubime, private dhe publike, në mënyrë që vendi të afrohet sa më shumë me qëllimin kombëtar për arritjen e murit të imunitetit, diçka që mbetet e dëshirueshme, por jo e realizueshme. Duke pasur parasysh vjeshtën, Zëdhënësi i Qeverisë Giannis Oikonomou deklaroi sot se ” shoqëria nuk mund të presë dhe veçanërisht nuk mund të mbetet peng e këtyre perceptimeve të të pavaksinuarve, duke sqaruar në të gjitha drejtimet se ne nuk do të lejojmë që askush të mos e pengojë njeriun që dëshiron të punojë, të krijojë, të riun që dëshiron të argëtohet ”.

Nga ana tjetër ai tha se është detyrimi ynë të sigurojmë kthimin sa më të shpejtë në normalitet, Edhe ministri i Shtetit, George Gerapetritis deklaroi se maskat nuk dolën kurrë nga jeta jonë. “Ata janë faktori më i rëndësishëm në ndalimin e pandemisë. Maska ishte dhe do të mbetet në jetën tonë për aq kohë sa të jetë e nevojshme. Na mbron, por mbron edhe ata që na rrethojnë nga përhapja e virusit ” tha ai.