A picture shows the French headquarters of American multinational technology company Microsoft, on November 27, 2017 in Issy-Les-Moulineaux, a Paris' suburb. / AFP PHOTO / Martin BUREAU (Photo credit should read MARTIN BUREAU/AFP/Getty Images)

Të dhënat personale të 38 milion përdoruesve u zbuluan aksidentalisht për shkak të një gabimi në softuerin Power Apps të Microsoft.

Të dhënat përfshinin informacionin e punonjësve, informacionin personale të lidhur me Covid, dhe ID-të e-mail dhe numrat e telefonit të miliona individëve, duke e bërë atë një nga rrjedhjet më të mëdha të të dhënave të mundshme në historinë e fundit.

Ekipi kërkimor Upguard theksoi se “llojet e të dhënave ndryshonin midis portaleve, përfshirë informacionin personal të përdorur për gjurmimin e kontakteve COVID-19, emërimet e vaksinimit Covid-19, numrat e Sigurimeve Shoqërore për kandidatët në punë, ID-të e punonjësve dhe miliona emra dhe adresa emaili ”

Dyzet e shtatë agjenci të ndryshme u prekën nga kjo anomali u korrigjuan nga gjiganti i teknologjisë. Informacioni përmbante 332 000 email dhe ID të punonjësve të përdorur nga shërbimet e pagave të Microsoft dhe gati 85 000 regjistrime të njerëzve të tjerë