Franca dhe Britania do të paraqesin një rezolutë të përbashkët në një takim urgjent të Organizatës së Kombeve të Bashkuara të hënën, duke propozuar krijimin e një zone të sigurt në Kabul. Zona e sigurt do të jetë nën kontrollin e OKB -së dhe do të ofrojë strehim në kryeqytet për njerëzit që përpiqen të largohen nga Afganistani. “Unë nuk mund të shoh se kush mund të kundërshtojë mundësimin e sigurisë së operacioneve humanitare,” u tha Presidentit francez Emmanuel Macron gazetarëve të dielën, gjatë një vizite në Mosul në Irak.

Situata në Afganistan do të jetë pika qendrore e takimit të së hënës midis të dërguarve të OKB -së për Britaninë, Francën, SHBA -në, Kinën dhe Rusinë.

Presidenti Macron tha të shtunën se Franca po zhvillonte diskutime paraprake me talebanët për situatën humanitare dhe evakuimin e mundshëm të më shumë njerëzve.

Ashtu si Britania e Madhe, Franca është një nga një numër vendesh në Perëndim që kanë përfunduar evakuimet nga Kabuli.