TikTok njoftoi se për të mbrojtur më mirë përdoruesit e tij më të vegjël, do të prezantojë veçori të reja të sigurisë të krijuara për të mbrojtur adoleshentët gjatë përdorimit të aplikacionit.

Një nga këto veçori sigurie për përdoruesit më të rinj do të jetë një opsion i paracaktuar për DM-të që do të parandalojë përdoruesit e rinj të marrin mesazhe nga askush.

Para kësaj, dhe për të gjithë të tjerët që janë më të vjetër, ishte vendosur si “Miqtë” si parazgjedhje, që do të thotë se është e mundur të dërgoni dhe merrni mesazhe nga njerëzit që ndiqni dhe të cilët kanë kthyer ndjekjen tuaj.

TikTok gjithashtu do të prezantojë një lloj shtetrrethimi në aplikimin e tij, ku ata të moshës 13-15 vjeç nuk do të marrin njoftime push pas orës 21:00, dhe ata të moshës 16-17 vjeç pas orës 22:00. Kjo nuk do t’i ndalojë ata të përdorin aplikacionin, por ndoshta është një ide që nëse fëmijët nuk marrin njoftime nga aplikacioni, do të jetë më pak tërheqës.

Apple dhe Google tashmë kanë një formë të kontrollit prindëror kur bëhet fjalë për iOS dhe Android, kështu që këto do të jenë veçori shtesë për një lloj mbrojtjeje të fëmijëve.