Ndonjëherë të kuptuarit e grave bëhet një detyrë e vështirë, sepse “po” -ja e rreptë mund të jetë në të vërtetë një “jo”, ndërsa një “jo” e sigurt mund të thotë “po”.

Për të kuptuar këto kontradikta, duhet të qartësojmë dhe disa gjëra që gratë i pëlqejnë por nuk e pranojnë asnjëherë.

1. “Kur më shikojnë”

Ne, grave na pëlqen kur njerëzit na vëzhgojnë. Për shembull, kur veshim fustanin tonë të preferuar me flokët e përsosura, dhe ecim me vetbesim në rrugë.

2. “Kur gratë e tjera më kanë zili”

Askujt prej nesh nuk i pëlqen kur gratë e tjera shikojnë partnerin. Atëherë shfaqen ndjenjat e posedimit dhe xhelozisë. Nga ana tjetër, shumë prej nesh kënaqemi kur marrim shikime admiruese nga njerëzit e tjerë. Ashtu si vajzat e vogla, ne duam të nxjerrim gjuhën dhe të themi, “Po, ky djalë është vetëm për mua!”

3. “Kur djemtë flirtojnë me mua”

Në shumicën e situatave, gratë e shohin flirtimin si një lojë të padëmshme. Gjërat si një buzëqeshje, komplimenti i një kolegu dhe nocione të tjera të vogla, që na ndihmojnë të ndihemi tërheqëse, si dhe na rrisin humorin.

4. “Kur burrat ‘luftojnë’ për mua”

Ashtu si në filma, në këto momente do të ndihemi si një princeshë e brishtë që u shpëtua nga një superhero i vërtetë

5. “Kur një burrë nuk mendon shumë për paratë”

Shumica prej nesh janë në gjendje të blejnë një telefon të ri ose të paguajnë për veten në një restorant, por kjo nuk e mohon faktin se na pëlqen kur një burrë fiton shumë para. Dhe arsyeja nuk është për paratë, ose për të pasur një makinë apo veshje të shtrenjta, por është në sjelljen e tyre – burrat që kanë bërë një jetë të mirë për veten sillen ndryshe. Ata janë të sigurt, të qetë dhe më të pavarur. Dhe, natyrisht, na pëlqen kur vjen të na marrë nga puna ose nëse thërret një taksi kur kemi qëndruar vonë, në vend që të na kërkojë të marrim autobus për të kursyer para.

6. “Kur një burrë është ‘i ashpër’”

Djemtë ‘e këqij’ janë gjithmonë në modë. Sidoqoftë, mbi një moshë të caktuar, ne ndalojmë së preferuari ata që pinë duhan pas oborrit të shkollës dhe në vend të kësaj kërkojmë burra të guximshëm. Ky lloj burri është një pikë e dobët për të gjitha gratë. Ne na pëlqen kur ai nuk ka frikë të bëjë hapin e parë dhe kur është i sigurt në vetvete dhe në veprimet e tij.

7. “Kur kam 2 admirues në të njëjtën kohë”

Ne na pëlqen të kemi disa admirues – sa më shumë, aq më mirë. Kjo nuk do të thotë që ne kemi marrëdhënie romantike me të gjithë në të njëjtën kohë – thjesht duhet ta dimë se përveç partnerit tonë, edhe njerëzit e tjerë mendojnë se ne jemi tërheqëse gjithashtu.

8. “Kur një burrë ndjek disa ‘zakone të vjetëra’”

Tashmë është shekulli i 21 –të dhe njerëzit mund t’i kenë harruar disa sjellje. Por grave u pëlqejnë ata burra që i rruajnë disa sjellje të vjetëra. Ata që na hapin dyert, na nxjerrin karriget në restorante dhe na ndihmojnë të veshim një pallto. Këto janë rregulla që na ndihmojnë të ndihemi si zonja. Mund të jetë koha për t’i vënë këta burra në listën e specieve në zhdukje, sepse janë bërë shumë rrallë në kohërat modern në të cilat po jetojmë.