E gjitha filloi me një “:-)” të thjeshtë, tani kemi arritur në 838 karaktere: alfabeti emoji i krijuar zyrtarisht nga konsorciumi Unicode është pasuruar me 37 imazhe të reja që pasurojnë më tej zgjidhjet e miratuara deri më tani në versionet e mëparshme.

Lajmet tashmë ishin diskutuar në atë kohë, por tani diskutimet tani janë një çështje e së kaluarës: midis fasuleve, duarve në zemër dhe shprehjeve të reja të fytyrës, alfabeti zbukurohet më tej për të arritur në një numër madje kompleks që mund të përdoret.

Eshtë e pamundur (dhe shpesh e kotë) të jesh në gjendje të përdorësh të gjithë gamën e zgjidhjeve në dispozicion dhe, megjithëse zgjedhja e gjithëpërfshirjes në vitet e kaluara ka qenë sigurisht e virtytshme, tani ka ardhur koha për të pyetur nëse ia vlen të vazhdohet
në këtë rrugë ose nëse rritja e procesit herët a vonë do të ndalet.

Ndërkohë, emoji të rinj do të shfaqen në smartphone dhe disa prej tyre gradualisht, në mënyrë të pashmangshme, do të hyjnë në “zhargon” të fjalës së shkruar në messenger-t e ndryshëm.