Sali Berisha dhe Kryetari i PD, Lulzim Basha, duke dale nga selia e Presidences, ku kane ndjekur ceremonine ne te cilen, Ilir Meta ka marre detyren e Presidentit te Republikes se Shqiperise. /r/n/r/nSali Berisha and DP leader Lulzim Basha, leave the Presidential Headquarters, after following the inauguration of Ilir Meta, as the new Albanian President. Ilir Meta, 47, a former speaker of parliament and prime minister is Albania's seventh President since the country toppled communism in 1990.

Lulzim Basha ka rrëzuar kërkesën e Sali Berishës për të mbledhur firma në mënyrë që të thirret Kuvendi Kombëtar i PD-së. Sipas kreut të PD-së, nuk do të ketë asnjë mbledhje të Kuvendit Kombëtar dhe asnjë organi në PD.

Basha më tej ka shtuar se nuk do të lejojë që në PD të krijohen grupe apo deputetë që dalin kundër SHBA. Në mbledhjen e kryesisë së PD-së, Basha mësohet të ketë thënë sot se kërkesa për Berishën ka ardhur nga zyrtarë të lartë të SHBA dhe informacionet i di vetë ai si dhe ish-kryeministri Berisha. Sipas Bashës këto informacione nuk do i tregojë kurrë.

Basha: Kërkesa për doktorin nuk ka ardhur nga zyrtarë të nivelit të tretë apo të rangut të ulët. Ka ardhur nga kupola e shtetit amerikan. Informacionet i di unë siç i di shume mire edhe doktori dhe që ju s’keni për t’i marr vesh kurrë. 4 ditë më parë Sali Berisha në fund të takimit që realizoi me demokratët u shpreh se do të mblidhen 1500 firma të delegatëve dhe do të thërritet Kuvendi Kombëtar, të cilit do t’i kërkohet që të shprehet për vendimin e Bashës. Por mesa duke Basha nuk do ta lejojë një gjë të tillë.