Nofkën “Special One” e ka fituar me punën, por edhe me karakterin e tij. Kishte pak dyshime për këtë, sepse José Mourinho, me rezultatet e marra, aftësinë për të menaxhuar dhomën e zhveshjes dhe personalitetin e spikatur të një drejtuesi bëri që disa nga presidentët që e punësuan të “binin në dashuri” me të…

Pinto da Costa (Porto), Abramovic (Chelsea), Moratti (Inter), por edhe Florentino Perez (Real Madridi) apo familja Glazer (Manchester United). Edhe pse, duhet thënë se është e sinqertë, me Don Florentino dhe manjatët amerikanë pasioni ishte më pak intensiv.

Tani në listë duhet shtuar Dan Friedkin, presidenti i Romës i cili, me një goditje gjeniale dhe një operacion të kryer me mjeshtëri, së bashku me drejtorin sportiv Tiago Pinto, e sollën atë në hijen e Koloseumit. Biznesmeni kalifornian është një njeri me pak fjalë, të paktën në media.

Në kryeqytet, deklaratat e tij të vetme ishin ato të përfshira në njoftimet për shtyp të lëshuara me rastin e blerjes së klubit dhe punësimit të trajnerit nga Setubali. Zëri i tij midis gazetarëve deri dje praktikisht nuk kishte dëgjuar askund. Sepse Friedkin nuk i pëlqen vëmendja.

Në mjedisin luksoz të hotelit “Presidenti Wilson” në Gjenevë, nga ana tjetër, u lëshua pak, duke treguar kënaqësinë e tij me zgjedhjen e bërë në fillim të majit, kur ia besoi ekipin Mourinhos: “Mourinho është i mrekullueshëm. Jam krenar dhe i gëzuar që ai është trajner i Romës”.