Britania e Madhe ka pas një histori brilante për të ndihmuar ata në nevojë, për të cilën duhet është krenare, deklaroi kryeministri britanik Boris Johnson.

”Britania e Madhe do të demostrojë përsëri se është e denjë denjë edhe një herë për të garantuar mbështetje për Afganët që kemi mirëpritur”, shkroi Johnson në një cicërimë në Tëitter.

Londra ka kontribuar ditët e fundit në evakuimin nga Kabuli të 15 000 njerëzve që u larguan nga talebanët, përfshirë mbi 8 000 afganë (më shumë se çdo mision tjetër evropian dhe i dyti pas SHBA), por nuk ka qenë në gjendje të marrë mbi 1 000 ish -bashkëpunëtorët e saj vendas si dhe 100-200 britanikë.

”Evakuimet që para së gjithash do të kenë të bëjnë me ish -bashkëpunëtorët dhe anëtarët e familjes të lënë pas. Ne u kemi një borxh të madh ndaj atyre që punuan me forcat tona të armatosura në Afganistan dhe jemi të vendosur t’u ofrojmë të gjithëve, përfshirë familjet, mbështetjen e nevojshme për të rindërtuar një jetë këtu nw Britani”, theksoi Johnson.