Florian Marku ka fituar titullin kampion bote për peshat e mesme në federatën IBF. Shqiptari ka fituar pas 10 raundve të mbyllura pa knockout, me pikët e dhënë nga gjyqtarët, që janë ndarë 2-1 në favor të Markut.

Pas fitimit të titullit kampion, Florian Marku u shfaq mjaft i emocionuar duke ia dedikuar këtë arritje të jashtëzakonshme të gjithë shqiptarëve dhe gruas së tij. “Jam shumë i lumtur kjo është sakrifica që kam bërë gjatë gjithë jetës time. Ky titull shkon për të gjitëh shqiptarët që më kanë mbështtur dhe për gruan time që është shtatzënë”, u shpreh Florian Marku.