Mbretëresha Elizabeth i dërgoi një mesazh urimi popullit të Koresë së Veriut për ditën e tyre kombëtare, tha një zëdhënës i Pallatit Buckingham për CNN. Mesazhi u dërgua në emër të Mbretëreshës nga Zyra e Komonuelthit dhe Zhvillimit në Mbretërinë e Bashkuar (FCDO) “siç është bërë më parë,” tha zëdhënësi. Kjo është praktikë standarde në ditët e tjera kombëtare në të gjithë botën, shtoi Pallati. “Madhëria e saj në të gjitha marrëdhëniet me krerët e tjerë të shteteve vepron sipas këshillës së FCDO,” tha zëdhënësi. “Ashtu si në vitet e mëparshme, HM The Queen u ka dërguar një mesazh njerëzve të KPRK -së me rastin e Ditës së tyre Kombëtare,” shtoi një zëdhënës i FCDO në Mbretërinë e Bashkuar.

Koreja e Veriut festoi Ditën Kombëtare që shënon 73 vjetorin e themelimit të saj, më 9 shtator. Kjo ditë u përkujtua me një një paradë ushtarake në mesnatë në Phenian. Udhëheqësi i Koresë së Veriut Kim Jong Un u shfaq në një platformë në sheshin Kim Il Sung dhe bëri me dorë mbi turmën, por nuk u përmend që ai të mbante një fjalim, sipas mediave shtetërore Rodong Sinmun. Media shtetërore e Koresë së Veriut KCNA publikoi mesazhin të hënën, duke raportuar se “Kim Jong Un, president i Çështjeve Shtetërore të Republikës Popullore Demokratike të Koresë (DPRK), mori një mesazh përshëndetës nga Elizabeth II, mbretëresha e Mbretërisë së Bashkuar dhe Irlandës Veriore, më 7 shtator. ” “Ndërsa njerëzit e Republikës Popullore Demokratike të Koresë festojnë Ditën e tyre Kombëtare, unë dërgoj urimet e mia të mira për të ardhmen”, ishte mesazhi i Mbretëreshës sipas KCNA.