Sllovenia u godit nga një stuhi e fortë të mërkurën pasdite. Reshjet e mëdha të shiut përfshinë të gjithë vendin. Mediat sllovene raportojnë se bodrumet u përmbytën, pemë të shumta u rrëzuan dhe çatia e një shtëpie banimi u dëmtua. Meteorologët theksojnë se sipas llogaritjeve të tyre, kaq shumë shi bie një herë në 250 vjet në një kohë kaq të shkurtër.

Shi i madh ra gjatë natës, dhe situata më e vështirë është në Lubjanë. Kështu, në vendbanimin e Vižmarjeh, uji përmbyti kalimin nëntokësor në të cilin makina mbeti e bllokuar, por shoferi fatmirësisht arriti të shpëtojë pa lëndime. Uji përmbyti edhe teatrin. Jernej Pristov, një zëdhënës i teatrit, tha se gjatë shfaqjes, uji filloi të binte nga çatia.