epa08532054 A close-up shows an application 'TikTok' on a smart phone in Berlin, Germany, 07 July 2020. US State Secretary Pompeo on 06 July 2020 siad the US was 'looking at' a ban of Chinese social media apps including the popular video-sharing app TikTok. TikTok and many other social media messenger apps have announced over the course of the week that they would be making changes in their Hong Kong operations in consequence to the disputed security law which was imposed by China and coming into force. EPA/HAYOUNG JEON

Rrjeti social TikTok njofton zgjerimin e mjeteve brenda funksionit ‘Family Link’. Kjo është mundësia që prindërit të lidhin llogarinë e tyre TikTok me atë të fëmijëve të tyre adoleshentë, për të mundësuar një sërë cilësimesh në lidhje me përmbajtjen dhe privatësinë. Risitë e nisura sot u zhvilluan këtë herë me adoleshentët, së bashku me ekspertët e sigurisë të organizatës Internet Matters. Një hap tjetër që synon mbështetjen e prindërve dhe kujdestarëve të të miturve në rolin e tyre mbështetës në udhëtimin e adoleshentëve në botën dixhitale.

Në veçanti, prezantohen pesë këshilla që vijnë nga adoleshentet: “Më ndihmo të kuptoj rregullat”, “Ji i hapur për dialog”, “Mos u frikëso nëse diçka nuk shkon”, “Më beso”, “Respekto privatësinë time”. Për më tepër, llogaria e një prindi ose kujdestari që është e lidhur tashmë me llogarinë e një të mituri përmes funksionit Family Linking tani do të marrë një njoftim duke i ftuar ata të mësojnë më shumë rreth mbështetjes që adoleshentët duan të marrin dhe këshillave që u nevojiten.

”Mund të jetë e vështirë të pranohet që një adoleshent ju kërkon të mos e ndiqni në një platformë: është e natyrshme të shqetësoheni se duan të fshehin diçka nga ju, por në përgjithësi ata thjesht duan të kenë një hapësirë ​​ku mund të takohen me miqtë pa u ndjerë të kontrolluar”., theksoi kompania.