Barbara Mori ka lindur në Uruguaj. Gjyshi i saj nga babai ishte japonez. Nëna e saj është me prejardhje libaneze. Prindërit e saj u divorcuan kur ajo ishte tre vjeç, Mori e kaloi fëmijërinë e saj të hershme midis Meksikës dhe Uruguajit dhe më në fund u vendos në Mexico City në moshën dymbëdhjetë vjeç. Një ditë, ndërsa punonte si kamariere në moshën katërmbëdhjetë vjeç, stilisti Marcos Toledo e ftoi atë të punonte si modele. Ajo u bë e pavarur në moshën shtatëmbëdhjetë vjeç dhe shkoi të jetojë me kushërinjtë e saj. Në moshën nëntëmbëdhjetë ajo takoi aktorin Sergio Mayer, i cili më vonë do të bëhej baba i djalit të tyre Sergio, i lindur në 1998. Ata nuk u martuan kurrë.

Ajo më vonë studioi aktrim në El Centro de Estudios de Formación Actoral. Ajo bëri debutimin e saj të aktrimit në telenovelën meksikane Al norte del corazón. Gjithsesi njihet për rolin e saj të famshëm Rubi, prodhim i vitit 2004. Si duket ajo sot? Ajo vazhdon të luajë telenovela dhe filma. Në vitin 2021 ka qenë pjesë e një seriali dhe i një filmi. Barbara Mori është bërë gjyshe. Ajo u bë gjyshe e një mbese në moshën 42 vjeçe.