Më shumë kufizime në jetën publike u urdhëruan nga presidenti rus Vladimir Putin, ndërsa numrat vazhdojnë të rriten në vend. Restorantet, baret dhe klubet do të duhet të mbyllen midis orës 23:00 dhe 06:00, sipas një dokumenti në faqen e internetit të Kremlinit.

Sipas statistikave zyrtare, autoritetet ruse regjistruan më shumë se 37 900 infeksione të reja COVID-19 brenda 24 orëve, më shumë se kurrë më parë. Në të njëjtën periudhë, 1 069 persona vdiqën. Megjithatë, ekspertët supozojnë se shifrat aktuale janë shumë më të larta. Vetëm 34 për qind e 146 milionë banorëve në vendin më të madh në botë janë vaksinuar plotësisht.