Sa lajme po vijnë për mesazhet zanore në WhatsApp! Përveç player “global” për të dëgjuar audion kur largoheni nga chat-i i atyre që i kanë dërguar, shërbimi i mesazheve i shtëpisë Facebook së shpejti gjithashtu do t’ju lejojë të ndaloni regjistrimin, (vini ne stop) dhe ta rifilloni atë në një kohë të mëvonshme.

Ekspertët e WABetaInfo e zbuluan këtë risi, të cilët e gjetën atë brenda versioneve Beta për Android dhe iOS.

Ekziston edhe një video provë që tregon ndërfaqen e re për regjistrimin dhe dërgimin e mesazheve zanore: siç mund ta shihni, butoni për anulimin e mesazhit audio në të majtë do të shfaqet në pjesën e poshtme të ekranit, butoni i dërgimit në të djathtë dhe, në qendër, butoni i kuq për të filluar dhe ndaluar regjistrimin.

Ky është një tipar mjaft i thjeshtë dhe pa dyshim thelbësor në një platformë si WhatsApp.

Të gjithëve me siguri i’u është dashur të regjistrojnë një mesazh audio dhe ta fshijnë atë gjatë ndërtimit për shkak të zhurmës së papritur ose shqetësimit nga njerëzit.E gjithë kjo në të ardhmen do të shmanget falë kësaj veçorie, e cila duhet të bëhet gati në disa javë. Ata që duan ta provojnë paraprakisht do të duhet të presin pak kohë në të njëjtën mënyrë, pasi edhe testuesit e regjistruar në beta publike nuk kanë akoma qasje në të.

Ndërkohë, në WhatsApp ka filluar për iOS testet e kriptimit end-to-end i backup.