Transferimi i historisë së bisedave në WhatsApp ishte tashmë i disponueshëm për Samsung Galaxy nga fillimi i shtatorit. Tani funksioni mund të përdoret edhe në Google Pixel dhe së shpejti në telefonat inteligjentë të rinj me Android 12. Procedura është mjaft e thjeshtë.

Transferimi i të dhënave personale nga telefoni i vjetër në smartfonin e ri është një operacion mjaft i bezdisshëm, veçanërisht nëse sistemet operative janë të ndryshme. Një nga veçoritë e reja të prezantuara me Android 12 e bën më të lehtë kopjimin e SMS, mesazheve, fotove, videove, kontakteve, kalendarëve dhe më shumë nga një iPhone në smartphone të ri. Tani mund të transferoni gjithashtu historikun e bisedave WhatsApp nga iPhone në Google Pixel.

Sa i përket Samsung Galaxy, procedura funksionon vetëm nëse përdoruesi përdor të njëjtin numër telefoni dhe nëse smartphone është i ri, pasi transferimi mund të bëhet vetëm gjatë konfigurimit fillestar. Është e qartë se është e nevojshme të lidhni dy pajisjet me një kabllo USB Type-C me Lightning (me dy telefona inteligjentë Android mund të përdorni rrjetin WiFi).

Në një moment, në ekranin e Google Pixel shfaqet një kod QR që duhet të inkuadrohet nga kamera e iPhone për të hapur WhatsApp dhe për të filluar transferimin e historisë së bisedës. Gjatë procedurës, asnjë mesazh nuk do të arrijë në pajisjen e vjetër. Google dhe WhatsApp garantojnë që transferimi bëhet në formë të koduar.

Funksioni është i disponueshëm vetëm për Google Pixels. Së shpejti do të jetë në smartphone-t e rinj me Android 12 dhe ata të përditësuar në Android 12. Është e paqartë nëse mbështetja do të shtrihet në versionet më të vjetra të sistemit operativ.