Kryetarja e komisionit parlamentar për Politikën e Jashtme, Mimi Kodheli, priti në selinë e Kuvendit ambasadorin e Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë të Austrisë, Christian Steiner.

Gjatë takimit ambasadori austriak, pasi e uroi Kodhelin për riemërimin e saj në postin e kryetares së Komisionit për Politikën e Jashtme dhe atë të zëvendëspresidentes së Asamblesë Parlamentare të NATO-s, vlerësoi marrëdhëniet shumë të mira që ekzistojnë në të gjithë aspektet midis Austrisë dhe Shqipërisë.

“Këto marrëdhënie dëshmohen nga niveli i lartë i kontakteve politike, si edhe nga bashkëpunimi i ngushtë në fusha të ndryshme”, tha Steiner.

Ambasadori Steiner përmendi kontributin e Austrisë në një sërë drejtimesh e projektesh, si në atë te reformës në drejtësi (përfshirë procesin e Vetingut), në mbrojtjen e të dhënave, menaxhimin e ujërave, shëndetësi, edukim etj.

Ambasadori Steiner theksoi gjithashtu mbështetjen e plotë të Austrisë për sa i përket proceseve integruese të Shqipërisë në BE dhe veçanërisht hapjes sa më parë të negociatave.

Kodheli falënderoi Ambasadorin Steiner për mbështetjen që Austria i ka dhënë e vazhdon t’i japë Shqipërisë në rrugën e saj të demokratizimit dhe integrimit evropian.

Më tej ajo bëri një prezantim të situatës në vendet e Ballkanit Perëndimor, duke theksuar rëndësinë e integrimit të tij sa më të shpejtë në BE.

Kryetarja e Komisionit të Jashtëm theksoi se intensifikimi i këtyre proceseve ka një rëndësi jetike jo vetëm për vendet e rajonit, por edhe për vetë paqen dhe sigurinë e tërë hapësirës së Bashkimit Evropian.

Gjatë takimit bashkëbiseduesit folën gjithashtu edhe mbi çështje të bashkëpunimit ndërparlamentar midis të dy vendeve.