©Frank HOERMANN/DPA/MAXPPP ; Border controls at the Austrian-German border, border crossing Kiefersfelden Border policemen check motorists entering from Tyrol / Austria to Bavaria / Germany. | usage worldwide

Gjermania ka përjetuar një shifër rekord të lartë të incidencës shtatëditore prej 201,1 rastesh të konfirmuara të koronavirusit për 100 000 banorë, tha sot instituti ”Robert Koch” (RKI).

Kjo ishte shifra më e lartë për incidencën shtatëditore që nga fillimi i pandemisë Covid-19.

Shifra e sotme vjen pas 154,5 të enjten dhe 130,2 një javë më parë.

Shifra e mëparshme rekord ishte një incidencë shtatëditore prej 197,6, më 22 dhjetor 2020, në kulmin e valës së dytë të pandemisë.

Zyrtarët gjermanë të shëndetësisë dhe ligjvënësit po përballen me një debat në rritje në lidhje me një valë të katërt të afërt dhe kufizime të mundshme të rinovimit.

Kabineti i përkohshëm i kancelares Angela Merkel po përballet me një dilemë.

Ministrat në largim kanë shprehur ngurrim për një politikë radikale, ndërsa bisedimet e koalicionit për të formuar një qeveri të re pas zgjedhjeve të shtatorit janë duke u zhvilluar.

Negociatat kanë treguar pak shenja se bisedimet janë pranë finalizimit