Agjencia Europiane e Barnave po shqyrton të dhënat e disponueshme për përdorimin e Paxlovid (ritonavir), një pilulë orale për COVID-19 i zhvilluar nga Pfizer. Komiteti EMA për Përdorimin Njerëzor (CHMP) do të shqyrtojë të dhënat nga një studim që krahason efektin e Paxlovid me atë të placebo-s në pacientët me simptoma të lehta deri në mesatare të COVID-19, të cilët ishin më të rrezikuar.

Rezultatet paraprake tregojnë se Paxlovid ul rrezikun e shtrimit në spital ose vdekjes në krahasim me placebo brenda 3 ose 5 ditëve nga fillimi i simptomave.

CHMP gjithashtu do të shqyrtojë të dhënat për cilësinë dhe sigurinë e pilulës.