Ambasadorët e BE dhe SHBA në vendin tonë janë takuar ditën e sotme me kreun e KQZ në Shqipëri Ilirjan Celibashi.

Kryediplomati i BE Luigi Soreca thotë se mbështesin punën e KQZ për të forcuar më tej procesin zgjedhor në Shqipëri në zbatimin të rekomandimeve të OSBE.

Statusi-Shkëmbim kohë i organizuar nga OSCE në Shqipëri me KQZ dhe Ilirjan Celibashin mbi zhvillimet paszgjedhore dhe prioritetet për punën e ardhshme. EU vijon thirrjen ndaj të gjithë aktorëve përgjegjës për zbatimin e plotë të rekomandimeve të @osce_odihr.

BE në Shqipëri mbështet punën qendrore të KQZ për forcimin e mëtejshëm të procesit zgjedhor të Shqipërisë .