Microsoft ia kalon Apple dhe rikthehet në krye të botës.

Është sërish kompania më e pasur në planet me një vlerë tregu që ka arritur gati 2 460 miliardë dollarë në orët e fundit, kundrejt 2 430 miliardë dollarëve të kompanisë Cupertino.

Apple dhe Microsoft janë të vetmet kompani amerikane në klubin e trilionerëve.

Është hera e parë në më shumë se një vit që gjiganti i internetit i themeluar nga Bill Gates rrëmben skeptrin nga rivali i tij në Silicon Valley të udhëhequr nga Tim Cook.

Cook drejton gishtin nga kriza që lidhet si me vështirësitë në prodhimin e iPhone-ve të lidhur me pandeminë në Azinë Juglindore, ashtu edhe me mungesën e çipave që do t’i kushtonin ”kompanisë së mollës” rreth 6,0 miliardë dollarë.

Tani kompania duket se është kthyer në kulmin e saj, pasi në vitin 1999, në kulmin e flluskës së teknologjisë në tregje, ajo arriti kulmin në 614,7 miliardë dollarë në vlerë, një rekord i të gjitha kohërave deri atëherë.