Në intervistën ekskluzive për “SPORT”, Leo Messi trajton çështje kyçe në karrierën e tij si titujt me Argjentinën, “Topin e Artë”, si dhe bën një bilanc të karrierës së tij sportive. Gjithashtu, tregon se çfarë pret deri në “pension”.

Në dhjetor 2022 do të zhvillohet Kupa e Botës. Çfarë prisni prej saj?
Jam shumë i preokupuar për të bërë gjëra të mëdha. Ne vijmë nga fitimi i Kupës së Amerikës, pasi e kishim kërkuar suksesin kaq gjatë, nga të qenit kaq afër për kaq shumë kohë, pa qenë në gjendje të shenjtëroheshim si ekip kombëtar. Pas kësaj, iluzioni është i madh për atë që do të vijë. Sot për sot jemi mirë. Megjithatë, ende duhet të jemi një nga kandidatët më të fortë. Nuk jemi plotësisht gati, sepse ka ekipe më të mira. Jemi në rrugën e duhur, dinamika dhe atmosfera është e mirë. Fitorja ndihmon shumë dhe kjo do të na bëjë të rritemi më shumë.

Në “Katar 2022” do të jeni 35 vjeç. Çfarë prisni pas këtij turneu? Ndoshta tërheqjen?
Jo, jo dhe aq. Jo në të vërtetë. Pas asaj që më ndodhi, jetoj ditë pas dite, vit pas viti. Nuk e di se çfarë do të ndodhë në Kupën e Botës së Katarit apo pas saj. Unë nuk mendoj për këtë. Çfarëdo që duhet të ndodhë në atë moment do të ndodhë.

A mendoni se mund ta fitoni të shtatin “Top të Artë”. Cili është favoriti?
Nëse jam i sinqertë, nuk mendoj kështu. Çmimi im më i madh ishte ai që arrita me kombëtaren. Pasi kisha luftuar dhe luftuar aq shumë për atë arritje, ishte më e mira se gjithçka tjetër. Nëse e fitoj sërish “Topin e Artë”, do të ishte diçka e jashtëzakonshme. I shtati do të ishte çmenduri. Nëse jo, asgjë nuk ndodh. Tashmë e kam arritur një nga objektivat e mia të mëdha. Jam shumë i lumtur për atë që ndodhi.

Ne po fillojmë të shohim një imazh atipik tek ju: duke qarë për largimin nga Barça, për fitimin e Kupës së Amerikës, për festimin e titullit me tifozët argjentinas… A kemi parë ndoshta një Messi më të ndjeshëm në këtë pikë të karrierës suaj?
Hahaha. Si të fitosh me kombëtaren, ashtu edhe ta festosh titullin me popullin e Argjentinës, janë gjëra shumë domethënëse. Pastaj, ishte hera e parë që kishte publik pas fitimit të Kupës së Amerikës. E kisha menduar shumë herë të qëndroja para tyre, duke iu treguar një trofe. E kisha bërë shumë me Barcelonën, por jo me kombëtaren time. Pastaj, po largohesha nga shtëpia ime pas 20 vitesh dhe nuk është kurrë e lehtë. Ishte një ndryshim shumë i madh për mua.

Si do të dëshironit të hyni në histori?
Nuk e di. E vetmja gjë që jam përpjekur gjithmonë të bëj është respekti dhe përulësia, të luftoj për ëndrrat dhe qëllimet e mia. Më është dashur të bie shumë herë. Gjithmonë vendosa të ngrihesha dhe të provoja përsëri. Më ka ndodhur shumë herë me Barcelonën dhe më shumë me Argjentinën, me shumë humbje të dhimbshme. Mesazhi për fëmijët që më ndjekin është të luftojnë për ëndrrat e tyre, sepse gjithçka është e mundur.

A ka ndonjë rekord që ju emocionon veçanërisht?
Jo. Unë jam mirënjohës për të gjitha rekordet që kam me Barcelonën, shumë prej të cilëve ishin të vështira për t’u kapërcyer. Shpresoj që dikush tjetër t’i tejkalojë rekordet e mia. Deri atë ditë do të jetë fantastike të jem pjesë e historisë së atij klubi.

A jeni ende i lumtur në fushë, me topin në këmbë?
Po, sigurisht. Nëse jo, nuk do të garoja në këtë pikë, duke kërkuar sfida të reja. Më pëlqen shumë ajo që bëj dhe dua të vazhdoj të fitoj tituj. Sa më shumë, aq më mirë, por gjithmonë duke shijuar çdo moment.