Meta, kompania mëmë që do të përfshijë Facebook-un dhe të gjitha aplikacionet e tjera të grupit, ndërmjet produkteve dhe shërbimeve, mund të zhvillojë një orë inteligjente me të cilën të bëjë foto dhe video.

Ditët e fundit, Bloomberg ka publikuar një imazh që tregon një orë me kënd të rrumbullakosur të ngjashme me Apple Watch, por me një kamerë të dukshme të përparme.

Sipas ekspertëve, ky do të ishte një mjet i integruar plotësisht me ‘metaverse’ të projektuar nga Zuckerberg, ku aktivitetet shoqërore shijohen përtej smartfonëve, tabletëve dhe kompjuterëve klasikë, për të zbritur edhe në pajisje të ndryshme.

Zhvilluesi Steve Moser ka identifikuar imazhin brenda aplikacionit View, me të cilin menaxhohen Ray-ban Stories, përpjekja e parë e Facebook për të pozicionuar veten në tregun e harduerit, me bashkëpunimin e EssilorLuxottica.

Moser thotë se kodi brenda aplikacionit tregon se ora mund të quhet “Milan” dhe se do të lidhet në mënyrë origjinale me një orë inteligjente, për t’u përdorur për të ndarë përmbajtjen në platformat e grupit.

Sipas Bloomberg, Meta do të lançojë një orë deri në vitin 2022 edhe nëse nuk është e sigurt se do të jetë ajo e identifikuar nga zhvilluesi.

Faqja e internetit Verge raportoi për planet e Facebook për të lançuar një orë inteligjente që në fillim të vitit 2021, e pajisur me një kamerë, monitor të rrahjeve të zemrës dhe lidhje LTE.