Aplikacioni amerikan i tregtisë së aksioneve, Robinhood është goditur nga një shkelje e sigurisë që ka ekspozuar emrat ose adresat e emailit të më shumë se shtatë milionë njerëzve. Kompania thotë se shkelja preku “një sasi të kufizuar informacioni personal për një pjesë të klientëve tanë”. Dhe nuk beson se informacioni më i ndjeshëm që mbledh – numrat e sigurimeve shoqërore në SHBA dhe informacioni financiar – u zbuluan.

Robinhood tha se kishte refuzuar një kërkesë për pagesë dhe raportoi sulmin, shkruan bbc. Kërkesa të tilla për shpërblim nuk janë të rralla në sulmet kibernetike dhe zakonisht përbëjnë një premtim për të mos shitur të dhënat e komprometuara ose për t’i nxjerrë ato falas në internet. Kompania nuk tha se çfarë kushtesh ishin përfshirë në rastin e saj.

Në vend që të pajtohej me atë që e quajti “zhvatje”, Robinhood tha se kishte njoftuar autoritetet e zbatimit të ligjit dhe kishte punësuar një firmë të jashtme të sigurisë kibernetike për të ndihmuar në trajtimin e incidentit.