Sfida e kompanisë Apple ndaj gjigantëve Google dhe Amazon në fushën e ”smart home” mund të çojë atë në krijimin e një iPad 15 inç, shkruan faqja e internetit tecnologia.libero.it.

Dështimi për të arritur suksesin e shpresuar në fushën e ”smart home” mund ta shtyjë Apple të krijojë një pajisje inovative që do të kombinonte fuqinë, harduerin dhe softuerin dhe funksionet inteligjente.

Deri më tani, kompania nuk ka qenë ende në gjendje të zhvillojë një zgjidhje alternative për altoparlantët inteligjentë të Google dhe Amazon dhe, në praktikë, prej vitesh nuk ka arritur të kapërcejë pragun shumë të ulët prej 5% të pjesës së tregut.

Mundësia e shndërrimit të një prej instrumenteve më përfaqësuese të kompanisë amerikane në diçka ndryshe është diskutuar prej disa kohësh, pikërisht për të mbushur këtë boshllëk.

Në të vërtetë, iPad së shpejti mund të adoptojë një ekran 15 inç, altoparlantë dhe kamera të fuqishme, mbështetje për montimin në mur, si dhe veçori të përmirësuara inteligjente.

Sipas Mark Gurman të Bloomberg, nevoja për të zhvilluar një iPad me një ekran 15 inç buron nga synimi për të ofruar një ekran inteligjent të stilit Echo Show 15, i cili gëzon përfitimet e një sistemi operativ.

Në fakt, duket se gjiganti Cupertino nuk ka pasur sukses të madh me HomePods-in e tij, me Amazon dhe Google që dominojnë tregun e padiskutueshëm, edhe falë çmimeve më konkurruese.