Disa ngjyra nuk mund të shfaqen siç duhet në programet e redaktimit të imazheve.

Siç konfirmoi Microsoft në një mesazh gabimi të datës 24 dhjetor, disa programe të redaktimit të imazheve mund të shfaqin ngjyrat gabimisht në disa ekrane HDR. Sistemi i ri operativ Windows 11 është prekur.

Heise.de raporton se gabimi duhet të ndodhë shpesh, veçanërisht me ngjyrat e bardha. Këto janë shfaqur gabimisht në të verdhë të ndezur ose ngjyra të tjera.

Prodhuesi e ka përshkruar në mënyrë të paqartë shkakun.

Jo çdo program i menaxhimit të ngjyrave ndikohet nga problemi. Sipas Microsoft, për shembull, paneli i kontrollit me ngjyra të Microsoft funksionon pa të meta.

Windows 11 është i disponueshëm si një përditësim falas që nga 5 tetori 2021. Siç ndodh shpesh me përditësimet e reja kryesore dhe sistemin operativ të Microsoft, të paktën probleme të vogla lindin në fazën fillestare.