Ku ka festa, ka ushqim dhe pije. Keni kaluar netët jashtë me shoqërinë dhe tani, mund të mos ndiheni me pamjen tuaj. Nëse keni pirë më shumë alkool dhe pak ujë, fytyra juaj duket më e lodhur. Sidoqoftë, për t’i dhënë shkëlqim mjafton të ndiqni disa hapa të thjeshtë.

Kubikë akulli ose lugë e ftohtë

I ftohti “zgjon” dhe ngushton enët e gjakut dhe jep një ndjenjë freskie. Merrni një kub akulli, vendoseni në qepalla dhe fytyrë jo më shumë se 10 sekonda. Përsëriteni procedurën disa herë.

Gjithashtu mund të vendosni dhe një lugë të ftohtë. Kjo procedurë do të zvogëlojë rrathët e zinj, kështu që është e mrekullueshme nëse keni sy të enjtur në mëngjes.

Shumë hidratues

Alkooli e than lëkurën dhe ka nevojë për më shumë krem. Fokusohuni te hidratuesit, serumet dhe formulat në përgjithësi që kanë një përqindje të lartë hidratimi. Sigurohuni që të pini ujë. Deri në fund të ditës fytyra duhet të kthehet në normalitet.

Fshehtësia është miku më i mirë

Përdorni korrektorë që korrigjojnë ngjyrën e lëkurës dhe “fshijnë” shenjat e lodhjes.

Bronzer ose highlighter

Pak shkëlqim do t’i japë fytyrës përshtypjen e shëndetit, ndaj formula që kanë disa grimca me shkëlqim janë një truk i mirë. Mjafton t’i aplikoni në faqe dhe në zonën rreth syve, në mënyrë që gjithçka së bashku të duket “më vigjilente”.