Një provë ka nisur këto ditë në Britaninë e Madhe, ku do t’i lejohet punonjësve të punojnë katër ditë të javës.

Në thelb, ideja është që punonjësit e kompanive të punojnë vetëm 80% të javës së tyre normale me 100 % të pagës për të parë se çfarë ndikimi do të ketë ky ndryshim në produktivitetin e tyre.

Tingëllon mjaft e drejtë, apo jo?

Quhet modeli 100:80:100. Punonjësit marrin pagesë të plotë për 80 për qind të punës, por duhet të punojnë me produktivitet 100 për qind.

Si ju duket kjo ide?

Programi gjashtëmujor po kryhet nga 4 Day Week Global së bashku me grupin Autonomy dhe studiues nga Universiteti i Kembrixhit, Oksfordit dhe Kolegji i Bostonit.

Bizneset dhe kompanitë pjesëmarrëse do të marrin mbështetje nga akademikë të lartë.

“Java katër-ditore sfidon modelin aktual të punës dhe i ndihmon kompanitë të largohen nga matja e thjeshtë e kohës që njerëzit janë “në punë”, në një fokus më të mprehtë në produktin që prodhohet. 2022 do të jetë viti që paralajmëron këtë të re të guximshme. e ardhmja e punës.”-tha menaxheri i programit 4 Day Week Global.

Si mendoni ju a do të ishte kjo një mënyrë e mirë për të rritur produktivitetin tek punonjësit?