Lëvizshmëria intensive planetare këtë javë ndikon pozitivisht në shumicën e shenjave të zodiakut. Optimizmi, mendimi pozitiv dhe energjia kanë mbizotëruar që nga fillimi i javës pasi më 1/9 Afërdita u takua me Diellin në Bricjap.

Gjithsesi Mërkuri nis rrugën retrograde në shenjën e Ujorit dhe në periudhën e ardhshme pritet të ketë vështirësi kryesisht në pjesën e komunikimit. Cilat shenja të horoskopit preken më shumë?

Binjakët-Aftësitë tuaja komunikuese këtë javë duhet se janë në boomerang, pasi do të mund të shpreheni në mënyrë dinamike, por disa fjalë mund të shkaktojnë reagime të forta dhe polemika. Dëshira juaj për ndryshim dhe sukses nuk ju ndihmon t’i shihni faktet qartë dhe objektivisht. Kokëfortësia dhe egoizmi nuk do t’ju çojnë askund. Mendohuni dy herë përpara se të flisni dhe të veproni.

Gaforrja-Egoja juaj po kalon në nivele të larta këtë javë, diçka nuk do të ecë mirë. Ndonjëherë ju mendoni se dini gjithçka dhe refuzoni të shihni pamjen e madhe. Marrëdhëniet tuaja me miqtë dhe të dashurit ndikohen shumë nga lidhja Diell-Pluton. Me punën që ju merr shumë energji, mbizotëron çorganizimi dhe konfuzioni, ndaj kushtojini vëmendje.

Virgjëresha-Sjellja juaj do të jetë mizore këtë javë, veçanërisht ndaj partnerit tuaj. Ndihesh shumë kreativ, por merresh vetëm me atë që të pëlqen vërtet, duke lënë mënjanë gjysmën tjetër. Rruga retrograde e Mërkurit që fillon më 14 janar sjell çrregullime, trazira dhe tensione. Pra, keni dy zgjedhje: ose lëvizni me qetësi dhe mendoni qartë ose lërini nervat tuaja t’ju bëjnë “sallatë”.