Në Consumer Electronic Show që po zhvillohet në Las Vegas, Qualcomm dhe Microsoft njoftuan një bashkëpunim për të zhvilluar produkte dhe shërbime kushtuar metaverses.

Ideja e një platforme të realitetit virtual dhe të shtuar për komunikim dhe argëtim, e paraqitur në fund të vitit 2021 nga Mark Zuckerberg, ngjalli një interes të ri për projektet e reja dhe ekzistuese të të mëdhenjve të teknologjisë së lartë. Qualcomm dhe Microsoft do të bashkëpunojnë në mënyra të ndryshme, duke filluar me furnizimin e çipave të projektuar posaçërisht për syzet dhe shikuesit e ardhshëm të realitetit të përzier, të ndërtuara nga Microsoft dhe partnerët e tij.

“Ky bashkëpunim pasqyron angazhimin tonë të përbashkët për të përshpejtuar në metaverse,” tha Hugo Swart, nënpresident dhe menaxher i përgjithshëm i Qualcomm Technologies, nga Las Vegas. Nga ana e tij, Microsoft do të punojë për konsolidimin e Mesh, që është paksa përgjigje për metaversin e Metës, dikur Facebook. Kompania Redmond kishte parashikuar disa nga lëvizjet e saj vitin e kaluar, me një vështrim të parë në versionin e realitetit virtual dhe të shtuar të Teams, një aplikacion për video-telefonata pune, i cili duhet të vendoset në Mesh brenda pak muajsh.

“Me shërbime si Microsoft Mesh, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë funksionin më të sigurt dhe gjithëpërfshirës për të fuqizuar metaverset që ndërthurin botën fizike dhe dixhitale, duke ofruar një ndjenjë më të madhe pranie midis pajisjeve,” tha Rubén Caballero, nënkryetar i Korporatës Mixed Reality. nga Microsoft. Në nëntor, Google njoftoi integrimin, në ekipin tashmë ekzistues të Google Labs, të të gjitha programeve në lidhje me realitetin virtual, realitetin e shtuar dhe produkte të tjera inovative, duke sugjeruar se nuk donte të përjashtohej nga gara në metaverse.