Një supë pule në ditët e ftohta të dimrit është padyshim një balsam ushqimor i preferuar, por çfarë do të thoshit për të provuar një version tjetër vegjetarian, një supë ushqyese me perime që e keni patjetër në kuzhinën tuaj?

Në zemër të dimrit me të ftohtin që mbizotëron, të gjithë jemi në kërkim të diçkaje të ngrohtë, të shpejtë dhe të shëndetshme që do të na ngrohë dhe na mbushë. Supa me perime është ky ushqim absolut komod i dimrit që nuk ka nevojë për mjeshtëri të mjaftueshme për t’u përgatitur, pasi në fakt përbërësit e saj do të ziejnë të gjithë së bashku.

Ndaj hapeni frigoriferin dhe zgjidhni perimet që duket se do të prishen së shpejti dhe eksperimentoni me shijet dhe teksturat, sepse përfitimet e një supe të tillë janë të shumëfishta:

Kontribuon në humbjen e peshës

Nëse do të rrisim konsumin e perimeve dhe frutave në përgjithësi, së shpejti do të shohim uljen e numrit në peshore. Supa me perime është një vakt i lehtë dhe mund të krijojë ndjenjën e ngopjes me marrjen e pakët të kalorive dhe marrjen e lartë të fibrave. Por shmangni yndyrnat si gjalpi dhe kremi dhe preferoni kos me pak yndyrë ose gjizë.

Ndihmon tretjen

Fibrat kontribuojnë në procesin e tretjes dhe lëvizshmërinë e zorrëve. Kështu mund të provoni të përfshini rrënjë selino, lakër, por edhe çdo perime që preferoni.

Konsumi i lëngjeve

Gjatë muajve të dimrit priremi të harrojmë të pimë ujë, kështu që një mënyrë ushqyese për të qëndruar të hidratuar është një supë vegjetariane, përveç opsioneve të tjera si çaji.

Burimi i antioksidantëve

Shtimi i perimeve të pasura me antioksidantë, si specat, domatet dhe karotat, por edhe qepët dhe hudhrat, mbrojnë trupin tonë nga sëmundjet kronike dhe forcojnë sistemin tonë imunitar.

Mbron shëndetin e zemrës dhe kockave

Perimet si patatet e ëmbla dhe panxhari janë disa nga aleatët më të mirë për shëndetin e kockave, ndërsa përbërës të tillë si hudhra, brokoli dhe lakra, por përgjithësisht një dietë vegjetariane, kontribuojnë në funksionimin e duhur të zemrës.

Mos harroni se perimet në këtë mënyrë përgatitjeje nuk i humbasin vlerat ushqyese dhe ju merrni të gjitha përfitimet e tyre. Gjithashtu mos neglizhoni pasurimin e supës tuaj me erëza si piper i zi, shafran i Indisë dhe xhenxhefil për ushqim shtesë.