Princesha Diana e mbajti trupin në gjendje të shkëlqyer! Peshorja e saj nuk u shtua asnjëherë në numër, por ajo sakrifikoi shumë për të pasi hante vazhdimisht tre ushqime specifike.
Ish-kuzhinieri që i ka shërbyer familjes mbretërore angleze për gati dy dekada, Darren McGrady, i zbulon të gjitha.
Çfarë hante dhe çfarë refuzonte princesha Diana
I pëlqenin veçanërisht specat e pjekur dhe hante mish vetëm kur kishte mysafirë. Kjo ndodhi, për shembull, kur Clint Eastëood erdhi si mysafir dhe donte të hante qengjin e pjekur. Pjesa tjetër e dietës së saj përfshinte patate të ziera me vezë dhe pulë të zier.
Ajo ngrihej herët dhe mëngjesi i saj përfshinte gjysmë grejpfrut, një gotë lëng limoni dhe një filxhan kafe. Në vaktet e saj, zgjedhja e parë ishte pula e pjekur në skarë. Ajo kurrë nuk hante mish të kuq, ndoshta në një tryezë zyrtare. Në mbrëmje ajo shkonte në dhomën e saj të gjumit në orën 18.00-19.00. Nëse fëmijët nuk ishin në shtëpi, ajo hante ose në kuzhinë ose para televizorit. Por kur kishte mysafirë apo fëmijët kishin ardhur nga konvikti, atëherë zgjidhte dhomën e ngrënies prej 10 vetësh”.
Ai shton: ”Ajo kishte një dobësi për salcën e domates dhe kur i shpjegova se ishte një opsion dhjamor, ajo më kërkoi të modifikoja recetën. Pra, i zëvendësova elementët yndyrorë, por pa humbur shije! “Ky ‘ndryshim’ është diçka që ndodhte shpesh: për shembull, në takimet e saj, shoqëruesit e saj hanin versionin dhjamor të një pjate, ndërsa ajo hante versionin më të lehtë, por ajo kurrë nuk zbuloi këtë truk të shijshëm që e mbante të dobët.