Evakuimet e civilëve nga qytetet e rrethuara nga trupat ruse vazhdojnë. Ditën e sotme priten të hapen katër korridore humanitare në Sumy, Konotop, Trostianets dhe Lebedyn të cilat priten të jenë aktive nga ora 9 e mëngjesit deri në 21:00.

Megjithatë zëvendëskryeministrja Irina Vereschchuk synon të hapë nëntë korridore humanitare në mënyrë që të evakuohen sa më shumë qytetarë.