I pyetur se sa e gatshme do të jetë PS për të miratuar një kandidaturë për president që do të vijë nga PD, kryeministri Edi Rama tha se nuk do të ulen në tryezë me paragjykime. Në rast se nuk bien dakord me opozitën për një kandidaturë, kryeministri Edi Rama përmendi sërish se PS i ka votat për të zgjedhur vetë presidentin dhe nuk do të varet nga të tjerët.

“Ne nuk jemi ulur në tryezë me paragjyukime, do të gjykojmë me emra, nuk do të paragjykojmë se nga vijnë propozimet përderisa jemi ulur në tryezë me palë të tjera për aq kohë sa janë përballë nesh me arenën politike dhe në këtë cështje jemi në një tryezë, ndaj nuk kemi pse japim përqindje.

Nëse do të ketë kandidaturë të pëlqyeshme, do të japim 100% miratimin tonë. Nëse nuk do të ketë kandidaturë të pëlqyeshme, do të bëjmë propozimet tona. Nëse atyre i pëlqen një propozim i yni, do të kemi mbështetjen e tyre.. Nëse jo, falë ndryshimeve kushtetuese që u bënë në 2008, janë më shumë se 71 vota në parlament dhe Shqipëria do të ketë një president normal”, tha Rama.