Ministrja për Evropën dhe Punët e Jashtme ka reaguar sa i përket 100 vjetorit të marrëdhënieve diplomatike të vendit tonë dhe SHBA-ve. Xhaçka ka shkruar se kjo miqësi e cila filloi atë ditë është forcuar.

100 vjet më parë Shqipëria dhe #SHBA vendosën marrëdhëniet diplomatike. Miqësia që filloi atë ditë është forcuar. Është ndërtuar mbi baza të forta miqësie dhe vlerash të përbashkëta mes popullit #shqiptar dhe #amerikan .- shkroi Xhaçka.