“Burrat janë nga Marsi, gratë nga Venusi”, apo jo? Ndërsa gratë diskutojnë kryesisht problemet, nevojat dhe pritshmëritë e tyre, ky nuk është rasti për burrat. Pse ndodh kjo?

Një djalë nuk do të kërkojë asgjë sepse ai as nuk e di se i duhet. Por, nga ana tjetër, nëse i “lexoni mendjen” dhe kuptoni për ndonjë dhuratë, surprizë apo thjesht një gjë të vogël të përditshme, ai do ta vlerësonte edhe më shumë, sepse do të kuptojë gjithashtu se “Uau, më duhej shumë kjo”!

Ja cilat janë gjërat që meshkujt duan t’i kërkojnë, por nuk munden:

Këshillat e partneres

Burrat kanë një nevojë të madhe për të ndjerë se kanë arritur diçka që ka rëndësi. Për t’u ndjerë i dobishëm. Kjo nuk ka të bëjë vetëm me punën e tyre. Shtimi i një pjese të mendjes së tij në jetën e partneres është gjithashtu shumë e rëndësishme për një mashkull. Qoftë këshilla për veshje, çfarë i hahet, puna… ajo që ka rëndësi është që ai të ndihet më i lidhur dhe më i rëndësishëm me partnerin e tij.

Komplimentet

Marrja e një komplimenti është diçka që çdo mashkull e dëshiron patjetër, por nuk do ta pranojë kurrë, sepse mendojnë se mashkulloriteti i tyre do të ulet ndjeshëm në sytë e partneres. Ndoshta jo aq i barabartë sa femrat, por mashkulli ndihet i pasigurt për pamjen e tyre dhe se si duken gjërat tek ata gjithashtu. Ata janë gjithashtu qenie njerëzore!

Mbështetjen e saj

Edhe pse mashkulli duket kokëfortë dhe do të bënte gjithçka që i shkon në mendje, ata gjithashtu kanë nevojë për një dorë ndihme dhe mbështetje në rrugën e tyre. Dhe duke qenë se ata nuk mund ta përballojnë dështimin aq mirë, ata patjetër duhet të ndiejnë mbështetje në mënyrë që të mos kenë frikë nga dështimi sikur të jetë gjëja e fundit në Tokë. Kur një grua është krenare dhe mbështetëse, burri ndjen dëshirë të bëjë gjithnjë e më shumë, por kur ajo është e zhgënjyer – ai priret të bëjë të njëjtat gabime duke u ndjerë i pavlerë ose i zemëruar. Kjo nuk është vërtet e mirë për marrëdhënien.

T’i tregojë se e dëshiron

Forca kryesore lëvizëse e një burri – të dijë se gruaja e tij është e kënaqur seksualisht prej tij. Duke folur nga aspekti evolucionar – mashkulli në çdo specie ka këtë karakteristikë. Megjithëse në disa specie, gratë luftojnë për burrat e tyre, dhe në botën e njerëzve, është e kundërta./Revista Psikologji