Një tjetër linjë nga inteligjenca ukrainase këtë mëngjes është se Rusia po planifikon të mobilizojë 90,000 trupa të reja.

Këtë e ka bërë të ditur përfaqësuesi i drejtorisë kryesore të inteligjencës të ministrisë së mbrojtjes së Ukrainës, Vadym Skibitsky.

Ai tha në një deklaratë: “Në të njëjtën kohë, përdoren qasje të ndryshme: të ashtuquajturat batalione vullnetare dhe batalione rezervë, batalione të të ashtuquajturës “Rezerva e Ushtrisë Luftarake të vendit” (BARS), të cilat tani janë duke rekrutuar në çdo rreth ushtarakë për të rimbushur humbjet, për të shtuar përpjekjet e tyre dhe për të rritur numrin e grupeve që mund të përdoren kundër shtetit tonë”.

Pati shumë diskutime në këtë pyetje dhe përgjigje javën e kaluar rreth asaj se sa gjatë Vladimir Putin mund ta mbante këtë pushtim duke pasur parasysh humbjet e rënda të pësuar nga forcat ruse.

Ai nuk mund të nënshkruajë rekrutimin pa shpallur luftë – deri më tani ai nuk është larguar nga kategorizimi i tij i luftës si thjesht një “operacion ushtarak special”.

Rusia ka rekrutuar ushtarë, kryesisht të patrajnuar, nga burgjet dhe zonat më të varfra.
Profesor Michael Clarke, ish-drejtor i përgjithshëm i Institutit Mbretëror të Shërbimeve të Bashkuara, parashikoi se Putin do të bënte përfundimisht deklaratën “të çmendur” të luftës.