Autoritetet ukrainase thonë se dy reaktorët e fundit të punës në centralin bërthamor të Zaporizhjas u mbyllën për shkak të zjarreve dhe linjave të dëmtuara të energjisë, duke rritur frikën për një aksident të mundshëm, pasi objekti u shkëput nga rrjeti elektrik i Ukrainës për herë të parë.
Njoftimi nga operatori shtetëror i energjisë Enerhoatom vjen pasi zyrtarët e huaj paralajmërojnë për një katastrofë të mundshme dhe vazhdojnë të shtyjnë forcat ruse dhe ukrainase të bëjnë më shumë për të mbrojtur stacionin më të madh bërthamor të Evropës.Rusia e ka marrë kontrollin e objektit rreth dy javë pasi pushtoi Ukrainën më 24 shkurt, por ajo i ka lejuar inxhinierët ukrainas të qëndrojnë dhe të operojnë në central, reaktori i parë i të cilit hyri në punë në vitin 1985.
Luftimet pranë uzinës midis forcave ruse dhe ukrainase kanë ngjallur shqetësimet për aksident.