Një nga dy reaktorët e termocentralit bërthamor të Zaporizhias u mbyll për shkak të granatimeve ruse , njoftoi sot operatori ukrainas Energoatom.

“Si rezultat i një bombardimi tjetër nga forcat ruse kundër zonës së centralit bërthamor Zaporizhzhya, u aktivizua mbrojtja emergjente dhe u mbyll termocentrali i pestë”, tha Energoatom në Telegram. Energoatom shtoi se “njësia e energjisë 6 është ende në funksion” dhe siguron energjinë elektrike të nevojshme për centralin bërthamor.

Më datë 10 mbledhja e Komisionit të Institucioneve dhe Transparencës për mbikëqyrjen Sot lamtumira e fundit 19-vjeçares Thalia, me nderime nga shërbimi ushtarak.