PAP99 - 19990721 - --, UNITED KINGDOM : File picture dated 20 May 1998 showing Britain's Queen Elizabeth II with one of the Corgi's she has bred. A royal footman was demoted after getting some of the Queen's corgis drunk as a party trick, it was claimed Tuesday 20 July 1999. The Sun newspaper said Matthew King, 28, lost his job as one of the Queen's two personal footmen after the prank was discovered. (UK OUT) EPA PHOTO/PA PHOTOS/STR/dsy-hh

Qentë e Mbretëreshës, tëcilët mbetën ‘jetimë’ pas vdekjes së Elizabeth II, kanë një shtëpi të re, atë ku princi Andrew dhe ish-gruaja e tij Sarah Ferguson jetojnë së bashku, pranë kështjellës Windsor. Këtë e ka bërë të ditur zëdhënësi i tyre.

Qentë Corgi, me gëzofin e tyre ngjyrë kafe, këmbët e shkurtra dhe veshët e mprehtë, kanë qenë me mbretëreshën që kur ajo ishte fëmijë. Për ditëlindjen e saj të tetëmbëdhjetë, prindërit i dhanë asaj Suzanën femër, paraardhëse të shumë brezave, aq sa ajo shfaqet shpesh në fotografi apo piktura zyrtare me të.

Andrea dhe Sara, të martuar në vitin 1986 dhe të divorcuar dhjetë vjet më vonë, kanë mbetur në marrëdhënie të mira dhe ndajnë një shtëpi, me hapësira të veçanta, pranë kështjellës Windsor. Ata do të jenë ata që do të kujdesen për Muick dhe Sandy, ekzemplarë korgi, të cilët do qëndrojnë pranë sovranit deri në fund.

Vetë Andrea i kishte dhënë nënës së tij në pranverën e vitit 2021, për ta gëzuar gjatë izolimit në Kështjellën Windsor, Muick dhe një qenush tjetër, Fergus.

Ky i fundit kishte ngordhur kur ishte pesë muajsh dhe, si ngushëllim, Andrew dhe vajzat e tij Beatrice dhe Eugenie i kishin dhuruar asaj Sandy për ditëlindjen e saj të 95-të.