Qarku i Shkodrës vijon të jetë më problematiku prej motit të keq. Në total është 1855 ha sipërfaqja totale e përmbytur. Qarkullimi në aksin Shkodër-Lezhë tek Harku i Bërdicës është ndërprerë për shkak të prezencës së ujit rreth 50 cm. Kalimi bëhet nga Guri i Zi. Për shkak të dëmtimit të urës së vjetër të Bahcallëkut, mbeturinat e saj janë përplasur me urën ekzistuese.

Ka rënie të niveleve rreth 20 cm në raport me ditën e djeshme por konstatohet rritje e sipërfaqes së përmbytjes. Vetëm në fushën e Obotit dhe atë të Dajcit janë përmbytur rreth 70 ha.

Ndërkohë kanë mbetur pa energji elektrike zonat rurale të Kelmendit, Bushatit, Rrencit. Përmbytjet kanë sjellë rritje të nivelit të përrenjve ose lumenjve që bëjnë të pamundur lëvizjen e nxënësve dhe mësuesve drejt shkollave. Në total janë 27 godina në të cilat nuk mund të zhvillohet procesi mësimor. Nuk paraqitet problematikë në akse, përvec segmentit Dedaj-Bogë në km 5 dhe 13 pas ka dalje nga shtrati të përrenjve. Kalimi bëhet me rrugë alternative.

Situata në qarkun e Shkodrës

Bashkia Vau Dejes

Në NjA. Vau-Dejës ka patur gjatë gjithe nates reshje me intensitet mesatar . Gjendja vazhdon te ngelet e njejte si diten e djeshme.Përroi Gllinë vazhdon të mbetet problematikë në qytet. Ka energji elektrike ne pothuajse të gjitha njësitë me përjashtim të ndonjë ndërprerje të shkurtër në disa fshatra. Në NjA. Bushat vazhdon të mbetet problem rruga kryesore e fshatit Ashtë. Në fshatrat Mali i Jushit, Hoten, Rranza,Bushat janë 10 familje që kanë prezence uji në banesa ne lartesi 30 cm si dhe 1711 ha tokë bujqësore nën ujë.

Në NjA. Hajmel ka dalje të përronjve nga shtrati në fshatin Hajmel dhe Paçram që për pasojë ka vërshime te ujrave në rrugët kryesore te fshatrave dhe sipërfaqe toke bujqësore nën ujë. Lumi Gjadër vazhdon të mbetet problematike në NjA,Vig Mnele. Vazhdon të mbetet evident rreziku I shëmbejs së urës Gjinaj qe lidh aksin kryesor rrugor të fshatit Mnelë më fshatin Vig. NjA.Temal, vazhdon të jetë problematike renia e interteve nga rëshqitja e gurëve nga mali.(konkretisht në rrugën e Komanit) dhe ndërprerja e EE në fshatrat e njësisë. NjA Shllak, vazhdon të jetë problematike shëmbja e rrugës kryesore që të çon në Nj Ad, në fshatin Vukaj me gjatësi 4 km.

Bashkia Puke

Deri ne keto momente situata eshte e njejte me diten e djeshme. Kemi rreth 27 km rruge rurale te demtuara ne njesite Administrative Qelez, Rrape, Luf Qerret dhe Gjegjan. Ka filluar nderhyrja per kthimin ne normalitet me burimet njerezore dhe teknike Fadrome, per pastrim dherash e inertesh. Marre ne konsiderate problematiken e krijuar nga bllokimi i rrugeve auto rurale eshte e nevojshme mbeshtetja me nje mjet Fadrome nga AKMC. Ne Bashkise F.Arrez. vazhdoje reshjet e shiu dhe derit tani nuk ka probeme te tjera te rapotuara, perveq demtimit te rrugeve, dhe shkeputjes se energjise elektrike.

Strukturat e DVP, dhe ato te FNSh, jane ne gadishmeri 12×12, te cilet ne bashkepunim me strukturat vendore jane angazhuar maksimalisht ne operacionet e evakuim shpetimit dhe po sigurojne kalueshmerine e perdoruesve te mjeteve ne te gjitha akse ku ka prezence uji. Strukturat e ushtrise te Rep.V.Dejes, gjate mbremjes se djeshme deri ne oret e vona jane angazhuar maksimalisht ne operacionet e evakuim shpetimit sipas planeve te evakuimit te bera nga bashkia Shkoder.

Nj.A. Ana e Malit

1. Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 1000 Ha, kryesisht në fshatrat Obot, Muriqan,Oblikë

2. Rruga e Obotit – Niveli i ujit mbi rrugë arrin rreth 65 cm.

3. Ujësjellësi Oblika 1,si pasojë e përmbytjeve është jasht funksionit

Nj.A Dajç

1.Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 120 Ha, kryesisht në fshatrat Mushan, Shirq, Pentar.

2. Rruga që lidh fshatrat Pentar- Ças ka presence uji ( nuk kalohet me mjete te ulëta)

Nj.A.Velipojë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 165 Ha.kryesisht fshatrat Baks, Luarz. Ças.

Nj. A. Guri i Zi

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 500 Ha, kryesisht në fshatrat Kuç dhe Rrenc.

Nj.A.Bërdicë

Sipërfaqja e tokës bujqësore e përmbytur vlerësohet në 70 Ha, konkretesht në fshtrat Trush,Berdicë e Siperme.

Familje të evakuuara:

Janë 30 familje të evakuara, gjithsej 130 persona, kryesisht nga Njësitë Administrative :

Nj. Administrative Guri I Zi, 13 familje (48 persona)

Nj. Administrative Bërdicë, 12 familje (50 persona)

Lagja Nr.4, 3 familje (7 persona)

Lagja nr. 1, 2 familje ( 7 persona)

Të akomoduar në konvikt 2 familje ( 7 persona), ndërsa pjesa tjetër tek të afërmit. Shtepi me presence uji në oborre dhe ne brendësi të banesave gjithsej 482 banesa.

1. Guri i Zi 250 banesa

2. Bërdicë 102 banesa

3. Lagja Nr.4, 30 banesa

4. Lagja nr. 1, 100 banesa