Prej orës 10:00 të ditës së sotme, për shkak të ndërprerjeve të shpeshta të energjisë elektrike, ndërprerjet emergjente të energjisë elektrike janë në fuqi në të gjithë Ukrainën. Lajmi u bë i ditur në “Telegram” nga “Ukrenergo”, operator i sistemit të transmetimit të energjisë elektrike, raporton “UNIAN”.

“Arsyeja e rritjes së deficitit të energjisë ishte mbyllja emergjente e njësive në disa termocentrale. Në të njëjtën kohë, konsumi vazhdon të rritet për shkak të përkeqësimit të kushteve të motit. Aktualisht, deficiti i energjisë është 27 për qind”, theksoi kompania.

“Ju lutemi vini re se pas eliminimit të shkaqeve të mbylljeve emergjente, njësitë do të kthehen në punë, gjë që do të zvogëlojë deficitin në sistemin energjetik dhe do të zvogëlojë vëllimin e kufizimeve të konsumatorit. Ndalesat e kontrolluara të urgjencës ju lejojnë të balanconi sistemin e energjisë dhe të parandaloni situatat emergjente në rrjete,” shtoi Ukrenergo.