"Qualsiasi concessione della nostra terra o della nostra sovranità non può essere definita pace. I compromessi porteranno nuovo sangue. Una vera pace duratura e onesta non può che essere il risultato del completo smantellamento dell'aggressione russa". Lo ha detto il presidente ucraino, Volodymyr Zelensky, in un discorso video all'International Security Forum di Halifax postato su Telegram, 19 novembre 2022. TELEGRAM VOLODYMYR ZELENSKY +++ATTENZIONE LA FOTO NON PUO' ESSERE PUBBLICATA O RIPRODOTTA SENZA L'AUTORIZZAZIONE DELLA FONTE DI ORIGINE CUI SI RINVIA+++ (NPK)

Rusia po përpiqet të arrijë një armëpushim të shkurtër për të rifituar fuqinë e saj. Disa do ta quajnë fundi i luftës, por vetëm fundi i luftës nuk garanton paqen. Një pauzë e tillë vetëm sa do ta përkeqësojë situatën”, deklaroi presidenti ukrainas, Volodymyr Zelensky, në një fjalim video në Forumin Ndërkombëtar të Sigurisë në Halifax.

“Çdo lëshim i tokës apo i sovranitetit tonë nuk mund të përkufizohet si paqe. Kompromiset do të sjellin gjak të ri. Një paqe e vërtetë e qëndrueshme dhe e ndershme mund të jetë vetëm rezultat i shpërbërjes së plotë të agresionit rus”, shtoi presidenti ukrainas.

Dje këshilltari i tij, Mykhailo Podolyak, tha se lufta mund të përfundojë edhe para se Ukraina të çlirojë të gjitha territoret me mjete ushtarake.

“Gjatë ditës, personeli i përkushtuar ka punuar për të rivendosur mundësinë teknike normale të furnizimit me energji elektrike, si rezultat tashmë ka shumë më pak ndërprerje emergjente”, tha gjithashtu presidenti ukrainas Volodymyr Zelensky në mesazhin e tij të mbrëmjes në Telegram.