Sali Berisha, i cili vijon akuzat ndaj Edi Ramës për sulmin me grusht thotë se zgjodhi ditën e samitit sepse mendonte se do t’i jepte goditje asgjësuese opozitës.

“Pse Edi Rama zgjodhi ditën e samitit për sulmin fizik ndaj Sali Berishës? E bëri nga urrejtja dhe vendosi të sulmojë kundërhstarin e tij i bindur që me këtë skenar do i jepnin opozitës goditjes asgjësuese. Mendoi se me këtë akt nuk do të ngjitej më në tribunë. Vetëm tipa të tillë përzgjidhen në misione dhe për qëllime të tilla. Në këtë përpjekje, policia zbulon veten duke i shërbyer Edi Ramës me një dokument jo vetëm jozyrtar por anti ligjor. Dokumente të kësaj natyre policia nxjerr në mënyrë të paligjshme për agjentët e infiltruar të saj. Përpjekja e Ramës për të shuar cdo shpresë hetimi. Ata që duan ta paraqesin si person të shërbimeve të huaja nuk kanë asnjë fakt. Unë e di që edhe shërbimet e huaja bëjne veprime, por në këtë rast ishte tërësisht i porositur nga Rama. Mund të godasësh një njeri e të vrasësh por kauza nuk do të mbarojë. Opozita do t’i japë përgjigjen Edi Ramës”, tha Berisha.